Sporočilo o napaki

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/legen/imensek.legen.si/includes/menu.inc).

Konstrukcija

Osnova za dobro in funkcionalno izdelano orodje je kvalitetna in strokovno napravljena konstrukcija, zato smo v fazi razvoja orodja usmerjeni v iskanje tehnično najboljših rešitev. Tesno sodelovanje s strankami je pomembno in se razvije že pri izdelavi metodologije, pri kateri se usklajuje želje, potrebe in zahteve za končni izdelek. Pomemben segment je optimirana poraba pločevine, kjer iščemo optimalno stroškovno rešitev in pri tem izkoristimo vse potenciale sodobnih obdelovalnih tehnologij. Na podlagi 3D konstrukcije orodij se izdelajo 2D delavske risbe, po katerih se s pomočjo programov izdelajo 3D modeli.

Po želji naročnika je lahko dokumentacija k orodju priložena kot:
- 3D model CAT, IGS, STP ...
- 2D risbe DXF, DWG ...
- samo sestavne risbe
- delavniške in sestavne risbe

CAD/CAM

Kot sodobno orodjarsko podjetje uporabljamo računalniški sistem CAD (computer aided design) in programsko opremo CAM (computer aided manufacturing).

Računalniška oprema CAD je kompatibilna z vsemi formati, kar nam omogoča, da lahko sprejemamo vse oblike dokumentov in jih pregledujemo:

- CATIA V5-6 R2014 (dva sedeža)
- AUTO CAD LT 2013
- ZW CAD 2015

Programiranje poteka s CAM sistemi:

- DEPO CAM V14 – 3 in 5 osno programiranje (dva sedeža)
- Q APT – 4 osno programiranje žične erozije

 

Brušenje

Kontrola - merilnica

Za meritve izdelkov in seveda tudi vseh vmesnih stopenj optimiranja orodja, uporabljamo sodoben 3D merilni stroj DEA Global, merilnega območja 700x1000x700.

Po potrebi merimo tudi aktivne komponente orodja za potrebe optimiranja.

Meritve izvajamo z podporo programa PC-DIMIS ver. 2014.1 katerega uporabljajo tudi naši partnerji, se pravi kompatibilnost z merilnimi programi in protokoli meritev.